gucluhosting
Emlakkobi

Tanıtım Yazısı Nedir? Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılır?


Kendisini, hizmetlerini ya da projesini tanıtmak isteyen herkes tarafından kullanılan etkili reklam yöntemi tanıtım yazısıdır. Hedeflenen anahtar kelimelerde ya da ana sayfa bağlantılı verilen backlink sitenin arama motorunda yükseliş göstermesini sağlayan geri bağlantılardır.

Çoğu zaman faydası olan yazılar bazı durumlarda olumsuz sonuçlara neden olur bu yüzden tanıtım yazısı nasıl yazılır cevabından önce dikkat edilmesi gereken önemli detaylar vardır.

Link yapısını güçlendirmeye yarayan ve harici sitelerde oluşturulan özgün yazılar olan firma tanıtım yazısı diğer siteler tarafından referans gösterilmesi ile hedeflenen kelimede sıralama yükselişi sağlar.

Dikkat edilmesi gereken konuların en başında yer alan tanıtım yazısı boşluğu oluşturma; konuyu özetleyen bir başlık dikkat çeker ve yazının okunmasını sağlar. Anahtar kelimenin başlıkta geçiyor olması da önemlidir. İyi bir tanıtım yazısı nasıl olmalı;

Konuyu Özetleyen Başlık

  • Anahtar kelime geçirilmeli
  • Makale anahtar kelime ile başlamalı
  • Alt başlıkların en az birinde anahtar kelime mutlaka olmalı
  • Yazının son 50 kelimesi içinde anahtar kelime geçmeli
  • Aşırı anahtar kelime kullanımı yazının kalitesini düşürür
  • İçerikte tanıtımı yapılanın farklı özellikleri öne çıkarılmalı
  • Ziyaretçileri vaatler verilmeli
  • Yazı yalın olmalı, anlaşılır bir üslup kullanılmalı
  • Yazının amacına yönelik bir kompozisyon oluşturulmalı
  • Kelime kalabalığından uzak olmalı ve gereksiz bilgilerden kaçınılmalıdır.

Anahtar Kelime Kullanımı

Özellikle firmaların ya da markaların tanıtım yazılarında Seo kuralları geçerlidir. Ancak kurumsal yazılar olmalarından dolayı blog yazılarında olduğu gibi kelimelerin dolambaçlı yazılması söz konusu olamaz.

Dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı anahtar kelime oluşumunda yazının bütünlüğünün bozulmaması ve kurumsallık havasından çıkılmamasıdır.

İki farklı anlamda kullanılan tanıtım yazısı genel bir kavramdır ve yalnızca firma tanıtımı ya da herhangi bir içerik için özel olarak yazılmazlar.

Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

SEO'da backlink almak için kullanılırlar, bir siteden firma tanıtım yazısıalmadan önce dikkat edilmesi gereken konular ise şu şekilde sıralanır.

  • Domain authority and Page authority değerleri analiz edilmeli
  • Sitenin yaşının büyük olmasına dikkat edilmeli
  • Ziyaretçi sayısı öğrenilmeli
  • Bilinirliği değerlendirilmeli
  • Yazının firmaya da backlink alınacak yazı veya site ile uyumlu olmasına dikkat edilmeli
  • Sosyal medya hesapları aktif olmalıdır.

Firma Tanıtım Yazılarının Farkı

Herhangi bir tanıtım yazısı ile firma tanıtım yazısı arasında da ciddi farklar vardır. Tanıtım yazısı siteye başka bir siteden link almak için kullanılırken firma tanıtım yazısı sadece firmaya anlatmak için kullanılır.

Yazıları merak uyandırıcıdır, firma için yazılan ise şeffaftır. Firma için yazılan yazılarda pazarlama stratejisi kullanılmaz ancak tanıtım yazıları tamamı ile pazarlama stratejisi kullanılarak yazılır.

Yazılarda kullanılan dil son derece önemlidir, üslup ile kime, nasıl hitap edileceği belirlenmelidir Çünkü her dil, her okuyucu kitlesini etkisi altına almaz. Dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise metnin boyutudur, okuyucu ilk olarak metnin geneline bakar ve çok uzun metinleri okumaz. Teknik detay içermeyen normal bir metinde 150 kelimeyi geçmemek doğru olandır.

Etkili Dil Kullanımı

Okunurluğa her zaman dikkat edilmeli, evrensel olarak en kolay okunan yazı boyutları 11 ve 12 puntodur. Firma tanıtım yazısı yazarken eğitimli ve bilgili insanların değil aynı zamanda en bilgisiz ve en eğitimsiz insanın da okuyacağı unutulmamalı ve bu formda hazırlanmalıdır.

Anlatılanı anlamayan bir potansiyel kitle, ürün ya da hizmeti anlamaz hatta bunu anlamak için gayret bile göstermez. Bu yüzden metni hazırlarken herkesin anlayacağı şekilde anlatmanın yollarını bulunmalıdır.

Metinlerde kesinlikle abartıdan uzak durulmalı, bu doğru bir yöntem değildir. İnsanları yanlış yönlendiren bir metin sonuna kadar okunabilir ama önemli olan var olanı en etkili dille anlatmak ve okuyucuyu etki altına almaktır.

Etkili tanıtım yazısı yazdırmak için, Metin Yazarlığı kategorisine göz atabilir, Tanıtım yazısı yayınlamak için, Tanıtım Yazısı kategorimize göz atabilirsiniz.

9 Taksit

Ödemelerinizi 12 taksit ile yapabilir veya tahsil edebilirsiniz.

İletişim

+90 850 885 1522

Mesaj Gönder