gucluhosting
Emlakkobi

Etkileyici İçerik Yazmanın 8 Yolu


Etkili bir içerik yazmak içerik pazarlamanın en önemli unsurlarından birisidir ancak etkili bir yazı yazmak sanıldığı kadar kolay değildir. Bilinen etkileyici içerik yazmanın yolları var, bunlara dikkat edildiği süre içerisinde arama motorlarında içerikler üst sıralara çıkar ve hedef kitle tarafından okunur. Arama motorlarında en çok eğlendiren artı bilgiler sunan makaleler okunur.

Google gibi arama motorlarının önem verdiği ve çok okunan makalelerin yer aldığı web siteleri her zaman rakiplerinin önüne geçer. Etkileyici içerik yazmanın yolları haricinde dikkat edilmesi gereken elbette makaledir. Okuyucu kitlesini abi tutabilmek için ilk paragraf ve son paragraf önemlidir.

Bu paragraflarda kesinlikle sıkıcı şeyler anlatılmamalı hatta işin içerisine biraz da eklenebilir. İlk ve son paragrafta anahtar kelime kesinlikle kullanılmalı kalın, italik hatta altı çizgili olmalıdır. İçeriğe uygun görseller kullanılmasının yanı sıra dil bilgisi kurallarına dikkat edilmelidir. 300 kelimeyi aşan içeriklerde tekrarlardan kaçınılmalıdır.

Etkili bir içerikte anahtar kelime toplam yazıda yüzde üç ila yüzde 5 oranında geçmeli ve anahtar kelimelere bağlı olan giriş ve çıkış renkleri kullanılmalıdır. Özgün içerik kalite açısından olmazsa olmazdır, yazar görüşünü yansıtan makaleler arama motorlarında her zaman üst sıralarda yer alır.

Kullanıcıların sitede daha fazla kalmasını sağlayan ve etkileyici içerik yazmanın yolları içinde olan kaliteli ve özgün içerikler web sitesinde kalınan süreyi uzatır.  Etkileyici içerik yazmanın 8 yolu aşağıdaki şekilde sıralanır;

  • Meta Data
  • İçerik Başlığı
  • URL
  • Açıklama
  • Alt Başlık
  • İçerik hazırlarken yanlış yapmamak
  • Yazım hataları
  • Sosyal medya paylaşımı
etkileyici içerik yazmak

Meta Data İle Kolay Ulaşılabilirlik

Meta Data;  bu bölümde yer alan açıklama ve anahtar kelime arama motorunun içeriği daha iyi anlamasını sağlar ve ulaşılabilirliği kolaylaştırır. Bundan dolayı ürün ya da hizmet ve alakalı anahtar kelimelerin ve açıklamaların SEO uyumlu olmasına dikkat etmek gerekir.

SEO Uyumlu İçerik Başlığı

İçerik başlığı; etkileyici içerik yazmanın yolları içerisinde açıklama ve anahtar kelimeler sonraki en önemli bölüm içerik başlığıdır. Başlık en az 3 kelimeden oluşur ve anahtar kelimelerden oluşan bir başlık kullanılır. Kullanılan başlık 66 karakteri geçmemelidir. SEO uyumlu bir içerik yazımında kesinlikle başlığa dikkat edilmelidir.

Kolay Erişim İçin URL

URL; URL mutlaka anahtar kelimeden oluşmalı değil mümkün olduğunca sade olmalıdır. İçeriğe kolay ulaşımı sağlayan URL, internet sitesine erişimi de kolay hale getirir.

Etkili Açıklama

Açıklama;  etkileyici içeriğin açıklama bölümünde anahtar kelimeler en az 1 kez kullanılmalı. Anahtar kelime ile başlayan ve 160 karakteri geçmeyen bir açıklama etkili bir içerik yazmak için yeterli olur.

Yazıyı Okutan Alt Başlık

Alt başlık; yazıyor okunur kılan kesinlikle kullanılan başlıktır. Bu yüzden yaratıcı ve etkileyici başlıklar seçilmeli. Anahtar kelimelerin belirli bir önem sırasına göre dizildiği alt başlıklar içeriklerde H1, H2, H3 şeklinde yer almalıdır.

Yanlış Yapmamaya Dikkat Edilmeli

İçerik hazırlarken yanlış yapılmamalı; içeriğin anlamsız olması, anahtar kelimelerin sık kullanılması, kopya bölümler ya da içerikle alakasız kopya görseller etkili bir içerik hazırlarken yapılan yanlışlardır.

Yazım Hataları Kontrolü

Yazım hataları; içeriği tamamladıktan sonra yazım hatası olup olmadığı kesinlikle kontrol edilmelidir. Özellikle blog yazarları okuyucuların kendileri gibi düşünür ve buna göre yazar. Oysa basit bir dille anlatmak istenen hiç de sanıldığı gibi olmayabilir.

İçerik Sosyal Medyada Paylaşılmalı

Sosyal medya paylaşımı; hazırlanan içerikler tüm sosyal medya platformlarında paylaşılabilir olmalı. Bunun için içeriklerine ardından sosyal medya paylaş butonu eklenebilir ve bu şekilde metinlerin hızlı yayılması sağlanır.

Hızlıbul onlarca makale yazarını Metin Yazarlığı kategorisinde bulabilirsiniz. Siparişlerinizi vererek etkileyici içeriklerinize kısa zamanda ulaşabilirsiniz.

9 Taksit

Ödemelerinizi 12 taksit ile yapabilir veya tahsil edebilirsiniz.

İletişim

+90 850 885 1522

Mesaj Gönder