gucluhosting
Emlakkobi

Sosyal Medya Yönetiminde 9 Temel Kural


Sosyal medya yönetimi, sosyal içerik ve sosyal medya pazarlamacılığı için önemli bir değer taşır. Sosyal medya pazarlamasında belli başlı kurallara uyulduğu takdirde içerik oldukça üst seviyelere çıkar. Bunun için sosyal medya yönetiminde temel kurallar bulunur. Bu kurallar hedef kitleye daha kaliteli bir hizmet sağlanabilmesi için temel oluşturur.

Kalite Kuralı

Sosyal medya yönetiminde oluşturulan içeriğin kalitesi oldukça önemlidir. İçerik ile ilgilenen kitlenin, kaliteden etkilenmesi gerekir. Basit, klişe ya da herkes tarafından oluşturulabilecek bir içerik dikkat çekmez. Ancak oldukça kaliteli bir içerik ile hazırlanmış sistem, sosyal medya yönetiminde site ile ilgilenen bir kişi için ön planda olur.

sosyal medya yönetimi

Etki Kuralı

Sosyal medya yönetiminde temel kurallar arasında, etki kuralı önemlidir. Bu kural piyasada farklı kitlelere, farklı ürün ve hizmetler oluşturur. Bunun beraberinde ilgilenme potansiyelinin de etkin olması gerekir. Daha net bir şekilde açıklamak gerekirse, sosyal medyada bulunan içerikler kitle tarafından etkileyici bulunursa o kitle farklı kişiler ile içeriklerinizi paylaşmayı devam eder. Bu da sizin içeriğiniz için farklı bir hedef kitleyi ortaya çıkarır. Bu durumda da sosyal medya yönetiminde etki kuralı ortaya çıkar.

Değer Kuralı

Yapılan içerikler, ürünler ya da her türlü sosyal medya içerisinde bulunan hizmetlerinizi sürekli olarak sosyal medya üzerinde bir paylaştığınız takdirde ürünleriniz değerini yitirir. Ve bu durumda da sizin hedef kitleniz bu durumdan sıkılıp, ürünlerinizin değersizleşmesine sebep olur. Burada önemli olan, yalnızca sosyal medya üzerinden ürünleri sürekli olarak paylaşmak yerine, belirli zamanlar içerisinde planlı bir şekilde paylaşıma alınması daha kaliteli olur.

Teşekkür Kuralı

Sosyal medya yönetiminde temel kurallar içerisinde, teşekkür kuralı görmezden gelinmeyen bir kuraldır. İçerikleriniz, ürünleriniz ya da diğer hizmetleriniz konusunda sizinle iletişime geçmek isteyen kişiler ile kesinlikle iletişim halinde olunmalıdır. Kitleyi görmezden gelmek, sosyal medya yönetiminde yapılmaması gereken bir durumdur.

Bileşim Kuralı

Sosyal medya uygulamaları, birbiriyle etkileşim için önemlidir. Yapılan bir içerik çalışmasının diğer uygulamalar ile ortaklaşa kitleye ulaştırılması, büyüme kat edilmesi için gereklidir.

sosyal medya

Erişilebilirlik Kuralı

Sosyal medya yönetiminde temel kurallar içerisinde erişilebilirlik kuralı, içeriklerin yayınlanmasından sonra arkasında durma anlamına gelir. Kitlenin içerikleriniz hakkında etkileşimi, içeriklerinize olan tepkileri  dikkate almanız çok önemlidir. Burada erişilebilirlik kuralı hedef kitle ile sizin aranızda olan bir durumdur.

Özgünlük Kuralı

Sosyal medya yönetiminde temel kurallariçin en önemli durum özgünlüktür. Yapılan herhangi bir çalışma tamamen o kişiye ait olmalıdır. Dışarıdan farklı kaynaklardan alınmış bir çalışma özgünlüğünü yitirir. Hedef kitlede, sosyal medya yönetiminde olan bir hizmette özgünlüğün ön planda olmasını bekler. Bu sebeple beklentilere karşılık verilmesi gerekir.

Sabır Kuralı

Sosyal medya yönetiminde belirli bir başarıya ulaşılabilmesi, sabır gerektiren bir durumdur. Başarı tek bir gecede oluşmaz. Bunun için doğru planlamalar ve doğru etkileşimler sonrasında, başarılı sonuçlar elde edilir. Sosyal medya yönetiminde belirli bir kitlenin hedefinde olabilmek için sabretmek önemlidir.

Odaklanma Kuralı

Herhangi bir konuda odaklanmak, yalnızca sosyal medya yönetimi için değil her türlü alanda uzmanlaşmak için önemli bir durumdur. Güçlü bir marka oluşturmak ya da içerikler ile güçlü bir hedef kitle yaratmak, kişilerin odaklanma kuralına uygun bir şekilde süreç yürütmesine bağlıdır. Tamamen elde bulunan iş ile ilgilenilmediği takdir de istenilen sonuç elde edilmez. Bunun için hem hedef kitleye hem de içeriklerin kalitesine tam anlamıyla odaklanılmalıdır

Hızlıbul sitesi, sosyal medya yönetimine uygun kalitede kişilerin bulunabileceği sitedir.

Sosyal Medya Hizmetleri için https://www.hizlibul.com/sosyal-medya/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

9 Taksit

Ödemelerinizi 12 taksit ile yapabilir veya tahsil edebilirsiniz.

İletişim

+90 850 885 1522

Mesaj Gönder