gucluhosting
Emlakkobi

Alexa Nedir? Alexa Değeri Neden Önemlidir?


Alexa’nın kavram olarak tanımlanması gerekirse, ölçümleme ve bunun yanında seo aracıdır.Alexa değeri ile yapılan ölçümlemeler, cihazlarda yüklü olarak bulunan AlexaToolbar üzerinden gerçekleşir. 

  • Kişilerin internette hangi sitelerde gezindikleri,
  • Bu sitelerde ne kadar süre ile vakit geçirdikleri,
  • Link üzerinden mi yoksa herhangi bir arama motoru aracılığıyla mı siteyi tercih ettikleri gibi çeşitli durumlar kayıt altına alınmaktadır.

Böylelikle Alexa, web sitelerini belirli bir sıralamaya alır. Bu sıralamada kişilerin ziyaret etmesi ya da siteyi tıklaması adına önemlidir. Alexa, internet siteleri için bir ölçümlemedir.

Bu durum televizyonda kişilerin izleme ölçümlerinin yapıldığı people meter ile aynı düzeyde yer edinir. Alexa ile birlikte Alexa Toolbar yüklü cihazlar üzerinden bir ölçümü yapılır.  Burada %100 oldukça net bir sonuç alınmasa da gerçeği fazlasıyla yakın sonuçlar elde edilir.

Alexa’nın Seo’ya Etkisi Nedir?

Seo stratejilerinin verimliliği konusunda Alexa değeri fikirler oluşturmak için ön planda yer edinir. Burada bir sitede ne kadar süre ile vakit geçirildiği, bir siteye kaç kişinin ulaştığı gibi çeşitli ölçümlemeler Alexa üzerinden yapılır.

Bu sebeple sitede bulunan kelimeler, anahtar kelime olarak siteye ulaştığı için Alexa Toolbar’da verileri bulundurur. Böylelikle sitenin yöneticisinin, ticari değerleri yansıtılır. İnternet üzerinden, internet reklamcılığının kullananlar Alexa ile bu durumu fazlasıyla değerlendirebilir.

alexa sıralaması

Alexa Sıralaması Nedir?

İnternet üzerinde milyonlarca site bulunmaktadır. Sitelerin yükselişte olabilmesi için çeşitli verilerin bulunması gerekir. Bu veriler kullanıcıların sitede aradığı kriterlere göre değişkenlik göstermektedir. Herhangi bir arama motorunda bulunan siteler belirli bir sıraya göre oluşturulur.

Alexa sıralaması da dünya üzerindeki siteler ve Türkiye üzerindeki sitelere göre değişkenlik gösterir. Sıralama, arama motorunun sonucuna göre internet sitesinin performansını ortaya çıkartır. Daha fazla kişinin ulaşılması sağlanır. Böylelikle Alexa üzerinden takip yapıldığı takdir de,seo konusunda da sıralama oldukça önem kaydeder.

Alexa Sıralaması Nasıl Düşürülür?

Alexa sıralamasını düşürmek demek, Alexa sıralamasını yükseltmek anlamına gelir. Burada başlıkta ne kadar düşmek ifadesi kullanılsa da, bu Alexa değeri bazında iyi bir duruma gelmek anlamında kullanılmaktadır. Daha net bir şekilde ifade etmek gerekirse, Alexa sıralamasında 8. sıradan 7. sıraya düşmek kişinin başarılı bir kademe atladığını gösterir.

Alexa sıralamasını düşürmek için belli başlı yöntemler kullanılır. Bu yöntemler içerisinde ilk olarak yeni bir site oluşturulmuşsa, Alexa site tanıyıp algılar. Ve böylelikle takibi de kolay bir şekilde sağlanır. Alexa sıralaması yapılırken siteye Alexa değeri için widget  eklemek önemlidir. Bu durum ise verilerin anlık olarak kaydedilmesi sağlar. Alexa, içerikleri görüntüleyip, daha kolay bir algılama sisteminin oluşturulmasına öncü olur.

Alexa’nın Kullanılma Amacı nedir?

Alexa, bir web sitesi için büyük bir önem gösterir. İçeriklerin kalitesinin değerlendirilmesi ve belirli süredeki Alexa sıralamasının düşmesi Toolbar uyumlu içerikler için önemlidir. Alexa, sitenin kullanımı, büyümesi ve gelişimi için önemlidir. Bu sebeple bir siteyi yöneten yöneticinin, Alexa kullanarak gelişme beklemesi de olağan bir durumdur.

9 Taksit

Ödemelerinizi 12 taksit ile yapabilir veya tahsil edebilirsiniz.

İletişim

+90 850 885 1522

Mesaj Gönder