gucluhosting
Emlakkobi

Google'ın Web Sitenizi Anında İndekslemesini Sağlama


Sahip olunan web sitesinin kişilerin yapmış olduğu arama sonrasında üst sıralarda çıkması, her kurum ve şahsın en büyük amaçlarından birisidir. Bunu gerçekleştirerek sitenizi çok daha görünür bir hale getirmeniz mümkün olacaktır. Bu tip bir sonuç için mutlaka web sayfasının Google tarafından indekslenmesi gerekmektedir.

İndekslemenin Önemi Nedir?

Google, kayıtlı web sayfalarını sahip olduğu ve örümcek adı verilen bazı botlarla inceler. Örümcekler, giriş yapmış olduğu sitedeki her türlü veriyi not eder. Yeni eklenen dokümanları görür ve buna dair raporlar oluşturur. Kaliteli bir içerik söz konusu ise bu durum site için avantajdır. Ayrıca içerikte bulunan her türlü alt metin, arama terimleri, anahtar kelime de gözden geçirilir. Meta etiketini de buna dahil etmek mümkündür. Bu şekilde indeksleme tamamlanır.

İndeksleme Faktörleri Nelerdir?

Son derece verimli bir indeksleme istiyorsanız, bazı faktörleri mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Bu sayede yeni içerik çok kolay bir şekilde Google örümcekleri tarafından bulunacaktır. Bunu görebilmek adına arama konsolu üzerinden bir oturum açmak ve taramanın ne kadar sıklık ile yapıldığını kontrol etmek kolaydır. Eğer arama konsolu söz konusu değilse, sitenin taranabilmesi için tarama istatistikleri yazan yer üzerinden hareket etmeniz şarttır. Burada karşınıza birtakım grafikler çıkacaktır. Mavi renkli olanlar, Google'ın ne kadar sıklık ile tarama yaptığını göstermektedir.

Tarama Oranı Nasıl Arttırılır?

Google'ın tarama oranını arttırmak sitenizin tanınır ve çok göz önünde olması için oldukça önemlidir. Bunun için yapılması gereken şeyler ise basittir. Mutlaka sitenin hızı yükseltilmelidir. Ayrıca içeriğin her zaman sabit ve aynı olmaması gerekmektedir. Web barındırma programları bu konuda size yardımcı olacaktır.

İndeksleme İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

İlk olarak sitenin indeksli olup olmadığına bakılır. Daha sonra Google Analytics adı verilen bir program kurulur. Buna arama konsolu da eklenir. Bu sayede en son taramanın ne zaman yapıldığını, güvenlik konusunda yaşanan olası sorunları, endeksleme sırasındaki hataları rahatlıkla görebilirsiniz. Sonraki adım ise içerik konusunda pazarlama stratejisi oluşturmaktır.Blog oluşturmak son derece önemlidir. Çünkü bunlar tam anlamı ile bir SEO makinesi gibi çalışır. Bir web sitesinin blog sayfası mevcut ise o sayfa hem hızlı bir şekilde taranır hem de dizine kolay bir şekilde eklenir. Bunun oransal karşılığı da vardır. Bloga sahip sayfalarda yüzde 434 oranında daha çok dizinlenmiş alan söz konusudur. Bağlantı ise yüzde 97 oranında daha fazladır. Bu durum web sitesi için büyük bir avantajdır. Blog aynı zamanda trafik anlamına gelmektedir. Yani ziyaretçi sayısı artar. Oranı ise yüzde 55 civarındadır.

Diğer Aşamalar Nelerdir?

Tüm bunlara ek olarak web sitesi içinde dahili bağlantıları kullanmak da size avantaj sağlayacaktır. Sahip olduğunuz sayfaya mutlaka bağlantı verin. Böylelikle indeksleme hızı artacaktır. Sonuç olarak organik aramalarda siteniz daha üst sıralarda görünmeye başlayacaktır. URL yapılandırmasını mutlaka doğru bir şekilde yapmalısınız. Bunun kolay ve basit olarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Çünkü Google bu yapıda olan bağlantıları daha çok sever ve onları kısa sürede indeksler.

Son yıllarda sosyal medyanın çok büyük bir öneme sahip olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı siteye dair yapılacak olan sosyal medya paylaşımları avantaj sağlayacaktır. Böylelikle içerik, çok yeni insanlara sunulmuş olur. Yapılan araştırmalar, insanların yüzde 45'lik bir bölümünün ilk sırada görmek istediği şeyin sosyal medya paylaşımları olduğunu ortaya çıkarmıştır. Twitter, Instagram, Facebook ve daha birçok değişik platform kullanılabilir.

Hızlıbul ve dinamik kategorilerinden biri olan Makale ve Editörlük hizmetlerinden yararlanarak sitenize kaliteli, özgün içerikler alarak sitelerinizi güncel tutabilirsiniz. 

9 Taksit

Ödemelerinizi 12 taksit ile yapabilir veya tahsil edebilirsiniz.

İletişim

+90 850 885 1522

Mesaj Gönder